ΘΕΜΑ

 • Introducing Unimarc2Marc21 via Z39.50

  Η DataScouting σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο webinar που διοργανώνει την Πέμπτη, 18 Ιουνίου και ώρα 11.00πμ με τίτλο “Introducing Unimarc2Marc21 via Z39.50”

  Η επιστημονική μας ομάδα, αντιλαμβανόμενη τις τρέχουσες ανάγκες της διεθνούς βιβλιοθηκονομικής κοινότητας χρηστών Koha, υλοποίησε και προσφέρει συγκεκριμένη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει την αυτόματη και on time μετατροπή (mapping) μιας βιβλιογραφικής εγγραφής από τη διάταξη Unimarc σε Marc21 κατά τη διαδικασία εισαγωγής (import) στο λογισμικό Koha μέσω του πρωτοκόλλου Z39.50.

  Το webinar θα περιλαμβάνει:

  • γνωριμία με την επιστημονική ομάδα που υλοποίησε την συγκεκριμένη πλατφόρμα,
  • παρουσίαση της πλατφόρμας και παραδείγματα χρήσης σε πραγματικό χρόνο,
  • ανάλυση πλεονεκτημάτων και δυνητικής χρήσης της πλατφόρμας στο μέλλον.

Διαρκεια και τροπος διεξαγωγης

 • To webinar θα έχει διάρκεια 30 λεπτά, από τις 11:00πμ έως τις 11:30πμ.

  Για τη διεξαγωγή του webinar θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα Zoom. Στους συμμετέχοντες θα σταλεί email με το σύνδεσμο σύνδεσης και αναλυτικές οδηγίες για την παρακολούθηση του webinar στο Zoom.

  Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εισηγητες

Βασίλειος
Μπατάλας

Ιωάννης
Χριστιανούδης

Ιορδάνης
Κωστελίδης

Διοργανωση

DataScouting, Τμήμα Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Συστημάτων Πληροφόρησης
 • Η DataScouting είναι εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών πληροφορίας και επικοινωνιών με εξειδίκευση στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για αρχειοθέτηση και επεξεργασία δεδομένων, για την σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση μέσων μαζικής ενημέρωσης και για την διαχείριση/ανάλυση πληροφορίας σε βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, επεξεργασία φυσικής γλώσσας, αυτόματη μετατροπή ομιλίας σε κείμενο, ανίχνευση λογοτύπων και τεχνικές μηχανικής μάθησης και εξόρυξης δεδομένων, η DataScouting παρέχει λογισμικά και υπηρεσίες για τη διαχείριση, τον εμπλουτισμό και την ανάκτηση πληροφοριών τόσο από οπτικοακουστικές ροές όπως τηλεόραση και ραδιόφωνο, όσο και από ψηφιοποιημένα τεκμήρια.

  Ειδικότερα η DataScouting επενδύει στον πολιτισμό και παρέχει σε βιβλιοθήκες, κέντρα πληροφόρησης, αρχεία και μουσεία, ένα πλήθος έξυπνων εργαλείων για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Εγκαθιστά και παραμετροποιεί συστήματα αυτοματισμού βιβλιοθηκών και αρχείων, αναλαμβάνει την ανάπτυξη ιδρυματικών αποθετηρίων και συστημάτων διαχείρισης συλλογών, υλοποιεί έργα ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης αρχειακών και μουσειακών συλλογών όπως και έργα αναδρομικής καταλογογράφησης. Με πολυετή παρουσία στο χώρο της διαχείρισης πολιτισμικού υλικού, και έχοντας φέρει σε πέρας δεκάδες έργα, η επιστημονική ομάδα της DataScouting μπορεί άμεσα να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε το όραμά σας.